"Висш пилотаж"

Има храни, които биха затруднили дори експертите по етикет - маслини, спагети, охлюви, стриди, омари.

 

Но ето как можем да се справим с тези три със стил:

 

Маслините се вземат с ръце, а не се гонят с вилица в общата чиния; прикриваме с ръка уста, за да изплюем костилката и я поставяме в малката чинийка, която са ни дали за целта. Ако маслините са в салатата ни, може да използваме вилица, а костилката оставяме на ръба на чинията.

 

Доста хора си мислят, че е по-елегантно да ядат спагети, като ги навиват с вилицата в лъжица. Единственият правилен начин обаче е да се използва само вилица.

 

Охлювите първо хващаме със специалната щипка, която държим с лявата ръка, а с дясната използваме тънката виличка, за да ги извадим от черупката им. Натискаме леко, изваждаме месото и го изяждаме на една хапка. Ако няма специална виличка, или ни е трудно да работим с нея, можем да използваме и клечка за зъби, но по изключение.

Виж още

Добре дошли на борда на Captain Cook

Добре дошли на борда на Captain...

  Добре дошли на борда на нашия нов блог на Captain Cook. Защо решихме да акостираме...
3 звезди Мишлен

3 звезди Мишлен

  Колаборациите   Подобно на големите модни марки, и в света на кулинарията колаборациите...
Ресторантите в Metaverse

Ресторантите в Metaverse

Как изглеждат ресторантите в Metaverse: бъдещето е тук през 2024 година   Влизате в...
Илън Мъск & Тесла ресторант

Илън Мъск & Тесла ресторант

Илън Мъск и “Тесла”  обявиха, че продължават напред с подготовката на дългоочаквания...
Вечеря на 6 метра под вода

Вечеря на 6 метра под вода

Луксозна вечеря на 6 метра под вода - преживяването е възможно в Under, най-модерният ресторант...
Романтично и вкусно

Романтично и вкусно

Романтично и вкусно: ресторант “The Rock” в Занзибар е буквално трапезария насред...